Salie-Ricotta broodjes
INGREDIENTEN:
150 gram biologische ricotta
1 grote biologische citroen
5-6 bladeren verse salie
50 gram geroosterde hazelnoten in stukjes gehakt
1/2 theelepel chillivlokken
1-2 eetlepels ingelegde rode ui
50 ml salie olie
4 grote boterhammen
Zout en peper
METHODE:
In een grote, schone kom mix je de ricotta met zout en peper en wat chillivlokken (niet alles in één keer, blijven proeven tot het op smaak is). Dan rasp de schil en pers je het sap van de citroen erin. Voeg dan de salie olie toe (je vind hier het recept voor salie olie). Mix alles goed door tot een glad geheel en blijf proeven en eventueel zout, peper, chilli of salie-olie toevoegen tot alles op smaak is.
Op vier grote boterhammen (wij gebruiken het liefst zuurdesem van Haagse bakkerijen BRO of Bartine) smeer je een rijke laag ricotta. Daar bovenop strooi je de geroosterde hazelnoten. Neem wat ingelegde ui (je vind een recept voor ingelegde rode ui hier) en verdeel deze over de hazelnoten. Top alles af met een beetje verse salie, eventueel in kleine stukjes gesneden.