OVER DE VRIJE TAFEL
WIE WE ZIJN
De Vrije Tafel is een initiatief van Fleur Driessen dat in 2024 door haar werd opgezet met mede chef-kok Phaedra Fidessa. Fleur en Phae raakten in de keuken bevriend door een gedeelde passie om lokaal, onbespoten eten toegankelijk te maken.
Na anderhalf jaar samen als de Vrije Tafel evenementen en catering te hebben gedaan in en rondom Den Haag, is Phaedra naar Zweden verhuisd en zet Fleur vanaf 2026 de Vrije Tafel zelfstandig verder.
De Vrije Tafel werkt nauw samen met lokale boeren, tuinders en vaklieden die bijdragen aan een duurzamere samenleving. Zo bouwen we samen aan een regeneratieve eetcultuur in de regio Den Haag.
Onze missie is om van de regio Den Haag een voorbeeld gebied te maken met groot cultureel draagvlak in de transitie naar een regeneratief voedsel systeem. We bieden handvaten waardoor mensen duurzaam met eten leren omgaan en creëren een plek in de samenleving waar duurzame cultuur wordt uitgeleefd. We brengen stedelingen naar de boer en de kennis van het land terug naar de stad. We helpen mensen op weg naar duurzamer consumentschap en bouwen samen aan een samenleving waar we weer verbonden zijn met ons eten, onze planeet en elkaar.
MISSIE
Onze visie is een samenleving waar biodiversiteit hoogtij viert, circulariteit en regeneratie de norm is, waar voedselverspilling wordt geminimaliseerd en zo veel mogelijk huishoudens toegang hebben tot gezond, onbespoten en lokaal eten.
We zien voor ons een sterke, kundige en geïnformeerde lokale gemeenschap die meer betrokkenheid, verantwoordelijkheid en autonomie heeft over hun voedselvoorziening. Een wereld waarin mens, aarde en dier in liefdevolle verbinding staan met elkaar.

