Ingelegde rode ui
INGREDIENTEN:
biologische rode ui
biologische witte wijnazijn
kristalsuiker
water
een snufje zout
smaakmakers, bijvoorbeeld laurierblad, venkelzaad, mosterdzaad
METHODE:
Dit recept kan je aanpassen op de hoeveelheid rode ui die je hebt. Ga altijd uit van de 3-2-1 regel: gebruik 3 delen azijn, 2 delen water, 1 deel suiker.
Verwarm eerst de azijn met de suiker samen totdat de suiker is opgelost. Voeg de smaakmakers toe en laat deze mee verwarmen in de pan. Laat het geheel afkoelen en voeg dan het water toe.
Snij de rode ui in ringen, schijfjes of halve maantjes en doe deze in een gesteriliseerde glazen pot met een luchtdichte deksel. Giet het azijn-water-suiker mengsel in de pot. Zorg dat de ui in zijn geheel bedekt is en dat er geen lucht in de pot zit. Bewaar in de koelkast. Je kan de smaakmakers erin laten zitten of eruit zeven. De smaak wordt sterker des te langer je de smaakmakers erin laat zitten.